SEVMEK ve SEVİLMEK

Dikkat edin, “SENİ SEVİYORUM” sözcüklerinin ardında

büyük miktarda KORKU yatıyor olabilir.

Derinden ve kalpten hissedilmesine rağmen, sevginin sözlerle ifadesi İHTİYAÇ, GÜVENSİZLİK, YALNIZ KALMA KORKUSU, SADECE SEKS vb. gibi sınırlamaları temsil edebilir. “Seni seviyorum” sözcüklerinin ardında, büyük bir korku saklanıyor olabilir.

Bazı insanlar sevgiyi, bir diğerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere hep hazırda olmak şeklinde düşünebilir. “YANINDA OLMAK” her kaprise yanıt varmek anlamına gelmez. Ama ihtiyaç gerçekse, istemek hiç de mantıksızca değildir. İlişkide gerçek bir dürüstlük ve duyarlılık varsa, bunu birbirimiz için yapabiliriz. Ancak eşimizin ne sağlayabileceğine ilişkin durumuna saygı göstermeye istekli olmalıyız. Eğer bu onun hayrına değilse, onun hazırda olmasını beklemek hiç de adil değildir.

Kendimizi sahiden sevdiğimizde, o zaman

VE ANCAK O ZAMAN diğer bir kişiye sevgi vermekte tamamen özgürüzdür.

SAHİP OLMADIĞIMIZ VE DENEYİMLEYEMEDİĞİMİZ BİR ŞEYİ VEREMEYİZ.

Sahiplenmekten, kıskançlıktan, güvenlik arayışından, seksten veya güçten hareketle severek düşündüğümüz ve eyleme geçtiğimiz sürece, KENDİ ÖZÜMÜZÜ SEVMEYİ deneyimlemek için içlerimize ulaşamayacağız.

Tanrı Gücünü sevdiğimizde gördüğümüz için diğer bir kişiye bağlandığımız söylenir. Sevgiye açılmamız bizi Tanrı’ya açar. Kalbimizi daha çok açarsak, Tanrı ENERJİSİNE bağlanırız. Kendimizi bilmeye ve kendimize sevgi vermeye ihtiyacımız vardır; ancak görünen o ki bunu yapmanın tek yolu, ilk başta birini sevmek ve onun da bizi sevmesidir.

SEVGİNİN İLK AŞAMASI, SEVECEK BİRİNİ BULMAK OLABİLİR.

ÇÜNKÜ BİZLER KENDİMİZİ SEVMEYİZ. YAYDIĞIMIZ SEVGİ BİZE GERİ GELİR.

İKİNCİ AŞAMASI, KENDİMİZİ SEVMEYİ ÖĞRENMEKTİR.

ÜÇÜNCÜ AŞAMASI İSE DAHA BÜYÜK OLAN BÜTÜNÜ,

YANİ İNSANLIĞI HATTA TÜM CANLILIĞI SEVMEKTİR

www.izmirliahmetkaya.com

.

www.tanrinindogumgunu.com

Levh-i Mahfuz

Bir cevap yazın